Головна » 2019 » Січень » 29 » Година пам'яті "Згадаємо юність, що згоріла в Крутах"
18:47
Година пам'яті "Згадаємо юність, що згоріла в Крутах"

Супроти чужої навали,
Супроти смерті — в стужу, сніг,
Ось тут вони, ось тут стояли.
І всього жменя — триста їх. 

 

    29 січня – День пам’яті героїв Крут. Український народ щороку вшановує пам’ять молодих борців за волю, полеглих під залізничною станцією Крути. Ця битва, яку небезпідставно порівнюють зі всесвітньо відомим боєм під Фермопілами, стала символом героїзму та відданості Українській державі й національній ідеї, а її дата – 29 січня 1918 року – днем національної трагедії. 

    Цій даті було приурочено годину пам'яті "Згадаємо юність, що згоріла в Крутах", яку проведено працівниками районної дитячої бібліотеки для учнів 9-10 класів Віньковецького ліцею.

    Ведучі заходу Марина Жук та  Олександр Павлюк ознайомили з однією із трагічних сторінок історії України, яка відбулася у січні 1918 року на залізничній станції  Крути, наголосивши на тому, що 29 січня 1918 року – це не лише день скорботи за українською молоддю, а й день величі духу української нації. Жертовності та героїзму Крут забувати не можна.

  Надзвичайно лірично звучали поезія та прозові рядки у виконанні учнів 9 класу ліцею Василя Андрухова, Богдана Ковальського, Валерії Жук, Дарії Залуцької, Даніели Матковської.

  Наталія Косарєва, методист РБК,  виконала для ліцеїстів пісню  "Мальви", що стала присвятою усім матерям, що у всі часи відряджали своїх дітей на війну.

   Наприкінці години пам'яті присутні були ознайомленні з книжковою виставкою «Пам’ятай про Крути», де представлені друковані видання із фонду ЦРБ про подвиг українських юнаків, який навічно залишиться в історії як символ національної честі, та нескореного духу нашої нації.

  Минають роки, десятки років, століття, але пам’ять про героїв-крутянців продовжує жити. Вона світитиме і далі не тільки українцям, а і усім, обраним Богом людям, які покладають своє життя во ім’я брата свого.

 

    

   

 

 

Переглядів: 334 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close