Головна » 2018 » Листопад » 22 » Година пам’яті "Засвіти свічу воскову"
16:24
Година пам’яті "Засвіти свічу воскову"

    85 років тому керівництво Радянського Союзу вчинило найтяжчий міжнародний злочин проти української нації – геноцид. Довгий час українцям, які вижили, було заборонено говорити про Голодомор, вшановувати пам'ять своїх близьких та рідних, навіть згадувати їхні імена. Але правда і пам'ять про Голодомор завжди жила в їхніх серцях та наступних поколінь.

   Тепер, коли Україна є незалежною державою, наш громадянський обов’язок на належному рівні вшанувати пам'ять майже 10 мільйонів невинно вбитих українців в 1932-1933 роках, третина з яких - діти. Кожен День пам’яті жертв Голодомору – це нагадування нам про відповідальність за недопущення ненависті, геноциду в майбутньому та відстоювання людської гідності, прав і свобод.

   У переддень відзначення Дня пам'яті жертв голодомору працівниками районної дитячої бібліотеки для вихованців і керівників гуртків Віньковецького будинку дитячої  та юнацької творчості  проведено годину пам’яті "Засвіти свічу воскову".  На заході прозвучала зворушлива пісня «Свіча» у виконанні Оксани Білозір, присвячена усім загиблим під час голодомору. Ведуча спонукала молодь замислитися про жахи голоду 1932-33 років, про загибель мільйонів людей, про трагізм, який ховається за словом «голодомор». 
Далі  дітям було запропоновано переглянути короткометражний мультиплікаційний фільм "Голодний дух", виробництва Animagrad Animation Studio,  що надзвичайно чуттєво доніс усім про страшні роки Голодомору - справжнього геноциду про нашої нації.

 Наприкінці заходу був проведений огляд літератури «Голодомор 1932-1933 років - геноцид українського народу», під час якого бібліотекар ознайомила присутніх з книжковими виданнями, в яких міститься інформація про страшні роки голодомору в Україні, в тому числі із краєзнавчою літературою, що містить спогади жителів Віньковеччини.

 

 

Переглядів: 283 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close