Головна » 2020 » Січень » 29 » Година історичної правди "ГЕРОЇ КРУТ - ДЛЯ НАЩАДКІВ ВЗІРЕЦЬ"
15:53
Година історичної правди "ГЕРОЇ КРУТ - ДЛЯ НАЩАДКІВ ВЗІРЕЦЬ"

    Сьогодні, 29 січня, Україна відзначає та вшановує пам’ять героїв Крут, які понад століття тому боролися та загинули за вільну Україну. З нагоди 102-ї річниці битви під Крутами працівники Віньковецької РДБ для учнів Віньковецького ДБЮТ провели годину історичної правди "Герої Крут – для нащадків взірець".

    Ця героїчна й водночас трагічна подія знаменувала початок нової епохи національного пробудження українців, усвідомлення нашого права жити на власній землі та святого обов’язку – боронити її. «Понад все вони любили свій коханий край», – писав Павло Тичина. Визначально, що ця жертовна любов зародилася в серцях молодих людей, найкращих представників українського студентства.

    Присутні дізнались про подвиг і трагедію під Крутами, Учасники читали вірші, хвилиною мовчання вшанували загиблих під Крутами, виконали духовний Гімн України, переглянули відео про битву, та ознайомились з книжково-ілюстративною виставкою.

    Бій під Крутами - це урок, який потрібно вивчити і запам'ятати. Подвиг 300 юнаків вперше засвідчив, що в Україні з'явилися люди, для яких рідний край понад усе.

Переглядів: 312 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close