Головна » 2018 » Жовтень » 12 » І оживає дух козацький...
09:32
І оживає дух козацький...

     14 жовтня – унікальний день календаря, бо на нього припадає аж чотири  знаменних свят актуальних для нашої країни. Насамперед, вшановуємо захисників України, звитяжних лицарів, а також пам’ятаємо всіх , хто впродовж століть боровся за державність нашої країни. Православні святкують Покрови Пресвятої Богородиці, захисниці та покровительниці козацтва, нащадки яких теж у цей день згадують славне минуле. І, нарешті, це річниця створення Української повстанської армії (УПА).
      З нагоди цих знаменних дат працівниками центральної районної бібліотеки, районної бібліотеки для дітей та керівником патріотичного гуртка «Ми українці», що діє при Віньковецькому будинку дитячої та юнацької творчості І. Любої з її вихованцями проведено годину слави "І оживає дух козацький". Свято відбулось напередодні, 10 жовтня, у приміщення дитячої бібліотеки, залу якої заповнили учні місцевого ліцею. На годину слави завітали воїнів-атовці В. Мишак, В. П’янківський, О. Лащевський, О. Попов, В. Бетлій, волонтерів О. Бондаренко, Г. Пустова, А. Любий.
     
Ведучі заходу Л. Баранюк та І. Люба, при медійній підтримці М. Жук, почергово запрошують до слова гостей, які діляться своїми спогадами про ще недавні події на сході, розповідають про нелегкі солдатські будні, звитягу волонтерів, всього українського народу.
      Спогади бійців, волонтерів чергувалися з музичними номерами Н. Шевчук, Н. Кохан, А. Пруської, а Д.Стойко, малий, але справжній козак, прочитав патріотичний вірш «Патріот». Звуковий супровід забезпечував С. Розанов.
  Весело та завзято пройшли конкурси «Одягнись козаком», за умовами якого хлопчаки із зав’язаними очима вбиралися в український  костюм; «Заплітання коси», коли троє хлопців і стільки ж дівчат не відпускаючи з рук стрічки, плели косу. Словом, час пролетів наче одна хвилина.

    

Переглядів: 299 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close