Головна » 2018 » Лютий » 20 » І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України
15:33
І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України

   Майдан… з Героями іде прощання…
Тисячі людей зібралися в цю мить.
Для когось на землі вона передостання,
А хтось в землі сирій вже мирно спить…

 

«Революція гідності» – так називає увесь світ події, які розпочалися 21 листопада 2013 року...

..18-го лютого 2014 року число загиблих на Майдані нараховувало 11 осіб, 20-го лютого вранці збільшилось до 67-ми, а вечором загинувших за свободу слова та вибору стало 75. Побратими-майданівці охрестили їх «Небесною сотнею».

  В пам’ять про загиблих на Майдані в районній дитячій бібліотеці відбулась година скорботи “І зупинилось серце молоде, щоб вічно билось серце України” для  вихованців Віньковецького БДЮТ. Ведучі заходу, М.Жук та Н.Любовецька,  розповіли про події Революції Гідності, а також про подвиг Героїв “Небесної Сотні”.

Учасники години скорботи  мали змогу переглянути зворушливі відеоматеріали про жертовність та героїзм українського народу під час подій на Майдані, запалити Свічу Пам'яті по тим, чиє життя обірвалося в серці української столиці, всім тим, хто не дожив кілька днів до весни,  прослухати неофіційний жалобний гімн “Гей, плине кача…”, пісні та вірші про гідність, відданість та патріотизм героїв “Небесної сотні” та більш детальніше ознайомитись із книгами про Майдан, які презентувала бібліотекар відділу обслуговування Віньковецької ЦРБ О.Шпак.

Цей зворушливий захід – посвята тим учасникам Революції гідності, які віддали найцінніше – своє життя – заради того, аби Україна та всі ми встали з колін, щоб почали змінювати свою державу, а наші діти та онуки дістали змогу гордо жити в оновлений, достойній країні.

  

 

Переглядів: 321 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close