Головна » 2019 » Грудень » 3 » "Дивись на нас як на рівних"
12:50
"Дивись на нас як на рівних"

      У 1992-му році Генеральна Асамблея ООН проголосила щорічну подію всесвітнього масштабу - 3-є грудня стало Міжнародним днем людей з інвалідністю.

   Цей день покликаний привернути увагу до проблем людей з інвалідністю, захисту їхніх прав, гідності та благополуччя, акцентує увагу суспільства на перевагах, які воно отримує від участі людей з інвалідністю у політичному, соціальному, економічному і культурному житті. Він є нагадуванням людству про обов’язок виявляти турботу і милосердя до найбільш незахищеної частини суспільства – людей із інвалідністю.

   Заходи, до яких закликає всі країни ця шанована міжнародна організація, спрямовані на інтеграцію людей з інвалідністю у сучасному суспільному житті.

     Традиційно до відзначення цього свята, яке проводилось для діток приєднались Віньковецька РДБ та Віньковецька ЦРБ, працівники якої провели для дітей казкову вікторину, організували книжкову виставку, де кожен міг зіграти в гру "Обери свою книгу". Також презентували дві дитячі книжки, які нещодавно надійшли до бібліотечного фонду. Це "Гримуля" Артура Закордонця та аудіокнига Оксани Радушинської "Метелики у крижаних панцирах".

    

Переглядів: 338 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close