Головна » 2018 » Листопад » 8 » Ми - у трійці переможців!
16:29
Ми - у трійці переможців!

    9 листопада – День української мови та писемності… Це свято нині крокує державою по-особливому. Тому кожен громадянин України сьогодні, як ніколи відчуває свою причетність до свого народу, до своєї мови. Бо мова – це той інструмент, який об’єднує націю у єдине ціле. Це великий скарб, який треба шанувати, берегти і розумно збагачувати. Життя мови залежно від народу, який несе її у своїй душі, у своїх звичаях, традиціях, у піснях і у своїй культурі.

   У рамках відзначення цієї дати Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей ім. Т.Шевечнка  було проведено конкурс  знавців рідної мови "Мово українська, гордосте моя". Співорганізатором конкурсу було Хмельницьке об'єднання товариства "Просвіта" ім. Т.Шевченка. У І етапі взяло участь понад 500 читачів бібліотек області.

   І ось, 6 листопада обласна бібліотека для дітей гостинно відчинила двері переможцям І етапу. Перед змаганнями для дітей було проведено оглядову екскурсію цією чудовою бібліотекою. Діти ознайомились із усіма відділами, переглянули невелику виставу у "Кімнаті казок". А по переду чекало змагання - кращих серед кращих.
    Зі словами вітання до присутніх звернулася директор ХОДБ ім. Т.Шевченка Валентина Чорноус: «Мова — найдорожче, що має людина. Без мови життя не можливе. Впевнена, що учасники нашого конкурсу — це діти зацікавлені, які говорять рідною мовою і дбають про неї». Окрім того, вона підкреслила важливість проведення подібних конкурсів та висловила сподівання на те, що у рівній боротьбі переможе найкращий!

     Літературні та інтерактивні вікторини, онлайн-завдання, ребуси – все це чекало на читачів під час конкурсу. Звісно, переможцями стали не всі, але знання з рідної мови поповнили однозначно. Отже, кращими мовознавцями стали: I місце – Лаврентій Олег (Чемеровецький р-н), II місце – Білоус Артем (Віньковецький р-н), III місце – Лемішевська Софія (м. Хмельницький).

Дуже приємно відзначити, що Віньковеччину на змаганнях представляв учень Віньковецького ліцею Білоус Артем (вчитель української мови - Моспан Тетяна Степанівна). Він не лише показав гарні знання, а й у чесній боротьбі виборов ІІ місце, за що і був нагороджений  грамотою та грошовою винагородою (спонсори конкурсу – обласна організація політичної партії “УКРОП”).

Рідна мова – це мова батька, мова мами, це мова народу, рідна мова – це мова серця. Живе наша мова – і наш голос звучить у вселенському хорі народів. Отже, живий наш дух, жива наша пісня, наша історія, наша єдність. Бо наша мова – це ми – українці, добрий, чесний, працьовитий народ, що тисячоліттями живе на берегах Дніпра і Дністра, від сивих Карпат до Чорного моря.

  

Переглядів: 258 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close