Головна » 2019 » Листопад » 21 » Патріотична година "Горів майдан мільйонами вогнів"
17:03
Патріотична година "Горів майдан мільйонами вогнів"

    Спочатку було бажання… Бажання щось змінити, бажання бути вільними, бажання бути гідними кращого життя, бажання бути кимось. А що отримали?..

    Гідні та вільні студенти вийшли на Майдан Незалежності в знак підтримки євроінтеграції за Європейську Україну 21 листопада 2013 року. Вони мали свої плани, захоплення, батьків, друзів, симпатії, невідкладні справи. Але поклик їхньої душі саме в цей час призвав їх до боротьби за вільну демократичну Україну. А потім все обернулось трагічними подіями, Небесною Сотнею, а ще незліченними цифрами загиблих, людей які постраждали і досі страждають.

      В Україні 21 листопада відзначають День Гідності і Свободи свято на честь початку цього дня двох революцій: Помаранчевої революції2004та Революції гідності 2013

    Саме цим подіям було присвячено патріотичну годину «Горів Майдан мільйонами вогнів», що відбулась у районній дитячій бібліотеці. На зустріч завітали учасники майдану, волонтери, атовці, учні 9-б класу Віньковецького ліцею (класний керівник Тетяна Гвоздовська), вихованці гуртків БДЮТ.

     Ділилась спогадами безпосередня учасниця тих подій Світлана Сокіл.

    Надзвичайно зворушливо звучали авторські пісні про героїв-янголів у виконанні Наталії Кохан, керівника музею Пам’яті «Героям слава» Віньковецького ліцею, та  письменника, члена Національної спілки письменників України,  Віньковецької районної літературної спілки «Огневежа, учасника бойових дій на сході Артура Закордонця.

    Патріотичну поезію декламували вихованці гуртка «Ми українці» Віньковецького БДЮТ.

    Завершуючи патріотичну годину, ведучі та ініціатори заходу Інна Люба, керівник гуртка «Ми українці» БДЮТ, та Лариса Матковська, заступник директора ЦРБ по роботі з дітьми, наголосили, що  Революція Гідності – об’єднала весь український народ навколо високої мети – створити Нову Європейську Україну. І нам і нашим дітям потрібно показувати гідних людей, з яких можна брати приклад, потрібно згадувати героїв, які боролися за Україну, за нас з вами, молотись за тих, хто віддав своє життя і увійшов до Небесної Сотні.

 

Переглядів: 455 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close