Головна » 2022 » Травень » 17 » День Європи з "Speaking club"
18:18
День Європи з "Speaking club"

На противагу російському брязканню зброєю та військовому параду, країни Європи 9 травня започаткували свято, яке покликане відзначати мир та єдність на континенті — День Європи.
Рада Європи святкувала однойменний день у дату свого заснування — 5 травня 1949 р. — до 1964 року. У 1985 році на саміті Європейської ради в Мілані дату 9 травня затвердили Днем Європи як один з офіційних символів ЄС. У такий спосіб увіковічили день проголошення Декларації Шумана, який вважається днем народження Європейського Союзу.
День Європи відзначають не лише держави-учасники Європейського Союзу, але й країни на шляху до євроінтеграції. Указом Президента України «Про День Європи» від 19 квітня 2003 р., «враховуючи стратегічний курс України на європейську інтеграцію», щорічно цей день відзначали у третю суботу травня. У 2022 році цей День припадає на 21 травня.

В рамках заходів, покликаних інтегрувати європейські цінності в українське суспільство та продемонструвати бажання нашої країни до подальшого об’єднання з Євросоюзом, у нашій бібліотеці відбулось чергове засідання "Speaking club".
Говорили про країни європи, видатні пам'ятки, цікаві традиції жителів європейських країн.

 

Переглядів: 83 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close