Головна » 2021 » Червень » 26 » Еко-дискусія «Як ми впливаємо на екологію і як екологія впливає на нас»
12:26
Еко-дискусія «Як ми впливаємо на екологію і як екологія впливає на нас»

.   Сьогодні ми все частіше чуємо слова «забруднення навколишнього середовища», «забруднення довкілля»… Ми вже стали звикати до цих слів і продовжуємо свою бездіяльність. Нерозумні дії людей на планеті Земля у найближчий час можуть повернутися великим нещастям, бідами усього людства. 
  В рамках реалізації проєкту «Книжковий Арсенал у твоїй бібліотеці» працівниками Центральної бібліотеки проведено еко-дискусію «Як ми впливаємо на екологію і як екологія впливає на нас».
 Провідний бібліотекар відділу обслуговування дітей Центральної бібліотеки зустрілась із учасниками заходу у читальній залі під відкритим небом, щоб вкотре наголосити підростаючому поколінні, що в  долі природи - наша доля і ми повинні зробити все для того, щоб використати останній шанс і допомогти рідній природі, тим самим зможемо продовжити життя в наступних поколіннях. 

.  В ході заходу діти з цікавістю взяли участь в екологічній грі, в якій  відповідали на запитання щодо екологічних проблем навколишнього середовища. Вони правильно називали усі негативні, небезпечні явища, що виникають у навколишньому середовищі внаслідок бездумної, варварської господарської діяльності людини. 
   Розглянули  також головні екологічні проблеми нашого селища, серед яких стихійні сміттєзвалища, спалення сміття, знищення лісосмуг, проблеми з питною водою та інші.
   А ще під час гри діти дізналися, які побутові відходи можна здати на переробку і заробити при цьому гроші, яке саме сміття класти до контейнерів «Органіка», «Скло», «Папір», «Пластик», «Метал», а також разом міркували над питанням, як зменшити кількість побутових відходів.
  «Знання про те, для чого і як правильно сортувати сімття, необхідні кожній людині, а культуру поводження з твердими побутовими відходами потрібно виховувати змалечку для досягнення стратегічного балансу між діяльністю людини та підтриманням відновлювальних можливостей біосфери», – зазначила ведуча.
   По завершенні еко-дискусії пані Лариса наголосила про важливість бережливого ставлення до навколишнього природного середовища.  А діти усвідомили, що людина – частина природи, адже природа є першоосновою існування людини і екологія природи дає розвиток всіх потенційних можливостей організму до життя без хвороб.

Переглядів: 133 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close