Головна » 2022 » Листопад » 30 » Година цікавих повідомлень "Я люблю тварин"
15:28
Година цікавих повідомлень "Я люблю тварин"

    Сьогодні у бібліотеці провели ряд заходів приурочених всесвітньому дню домашніх тварин. Діти емоційно поділилися цікавими історіями про своїх домашніх улюбленців, підготували величезну кількість фотографій та малюнків про них. Взяли участь у майстер класі та через портрет змогли передати не лише їх зовнішність, а й характер. До уваги користувачів представлено книжкову виставку, яка містить літературу про домашніх улюбленців та догляд за ними. Всі, хто завітав цього дня до бібліотеки дізналися багато цікавого, познайомились з Луною, кішкою яка завітала у гості на свято.

Цікаві факти про домашніх улюбленців:

 - у Великобританії кішки знаходяться на службі Британського музею з моменту його заснування. Вони охороняють колекції музею від гризунів. Коти носять уніформу та отримують заробітну платню; в резиденції британських прем'єрів постійно знаходиться на службі кіт. Останній кіт на Даунінг – стріт, 10 – це кіт Хамфрі. Традиція утримувати в штаті урядової резиденції пухнастих мишоловів нараховує століття; 

 - Зворушливо звучала інформація про історію пам'ятника собакам, що є в Україні. В липні 1941 року в Черкаській області відбувся запеклий бій між фашистами та бійцями окремої коломийської прикордонної комендатури. 500 прикордонників та 150 їхніх службових собак вступили в нерівний бій і полягли смертю хоробрих. Собаки разом з солдатами знищили сотні фашистів. А коли загинули їхні господарі, віддані тварини полягали біля мертвих тіл прикордонників і нікого не підпускали до них, поки не загинули. Мешканці села, біля якого відбулася битва, дбайливо поховали солдат разом з їхніми четверолапими друзями. Пам`ятник на місці подвигу закликає зупинитись та вклонитись могилі героїв – людей і собак.

- 15 березня 2022 року з'явились перші публікації про пса Патрона. Патрона називають талісманом загону піротехніків, які займалися розмінуванням на території Чернігівської області.

Шановні користувачі! В сучасному світі людина все далі відходить від природи. Спілкування з нею поступово заміщується соціальними мережами, комп’ютерними іграми, віртуальним світом. Дуже часто ми забуваємо, що поряд з нами живуть вірні друзі – тварини, які потребують нашої турботи.

Переглядів: 112 | Додав: vinkivcirdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close