Головна » 2018 » Квітень » 26 » Година пам’яті «Хай не повториться більше ніколи лихо людської біди»
15:41
Година пам’яті «Хай не повториться більше ніколи лихо людської біди»

Подій могло не бути цієї ночі —
А скільки сили віддано й життів 
За те, що хтось там, десь там був не точний, 
За те, що хтось у чомусь поспішив. 
Чорнобиль — тільки лиш маленька віха 
Загрозливої для людей біди, 
Він є відлунням ядерного віку, 
Й можливо, в нім майбутнього сліди.

 Сьогодні, 26 квітня, минуло 32 роки після аварії на ЧАЕС. А біль не вщухає, тривога не залишає людей, пов'язаних зі скорботним часом ядерного апокаліпсису. Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті. 
Ще довго ми відчуватимемо на собі її наслідки, ще довго чутимемо її дзвони. Вони лунатимуть за тими, кого вже немає, кого не стане завтра, хто заплатив за чиюсь помилку своїм здоров'ям, життям.
Тож у день відзначення 32-х роковин аварії на Чорнобильській АЕС у читальній залі Віньковецької РДБ відбулась година пам’яті «Хай не повториться більше ніколи лихо людської біди». На захід завітали вихованці та керівники гуртків Віньковецького БДЮТ.

Бібліотекар Наталія Любовецька та Марина Жук розповіли про страшні факти аварії, про тих, хто ризикуючи здоров’ям і життям брав участь у ліквідації наслідків аварії на ЧАЕС, відроджував і продовжує відроджувати до нового життя обпалену радіацією землю, про людей, які назавжди залишили свої домівки, про місто-привид Прип’ять та зону відчуження.
Зворушливі поетичні рядки про Чорнобильську трагедію декламували учні 4-гт класу гімназії Віньковецького НВК Богдан Ковальський, Анастасія Мальована, Валерія Жук, Дарія Залуцька, Ліана Любовецька, Тетяна Томак, Діана Мельник, Марія Хоптяна.
Для більш детального ознайомлення з трагічними подіями на Чорнобилі, учасникам презентували книжкову виставку «Чорнобиль: грані подвигу». 

А завершальним акордом години пам’яті стала пісня «Чорнобильська біда» (сл. і муз. Н.Май) у виконанні Наталії Шевчук, методиста РБК
Щороку ми повертаємося пам'яттю і серцем до незабутніх трагічних подій, щоб ще раз осягнути, кому зобов'язані мирним небом над головою, можливістю жити і ростити дітей та онуків. Віддаємо данину шани і вдячності тим, хто пожертвував найдорожчим, хто пішов у вічність заради життя і майбутнього свого народу та всього людства.
Чорнобильська біда надовго залишиться в нашій пам’яті, а майбутні покоління про все це нехай дізнаються тільки зі спогадів, літератури та інших джерел інформації. І нехай атом буде тільки мирним — на благо людства!

Переглядів: 417 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close