Головна » 2022 » Червень » 15 » Янгол для захисника
19:03
Янгол для захисника

15 червня у нашій бібліо-майстерці відбувся майстер-клас "Янгол для захисника".
 На початку майстер-класу учасники ознайомились з історією виникнення та сакральним значенням ляльки-мотанки, її різновидами та технікою виконання.
Також дізналися, що лялька-мотанка була й іграшкою, й родинним оберегом: захисницею від усіляких хвороб, символом щасливого подружнього життя, берегинею домашнього вогнища… В українській хаті можна було побачити й ляльку-немовля, що виконувала роль оберега для маленької дитини, й бабу-берегиню, котра захищала увесь рід, й наречену, головним призначенням якої було привести до хати доброго чоловіка для молодої дівчини. Також учасники дізналися, що процес “мотання” ляльки вважається гарним психотерапевтичним засобом, який допомагає заспокоїти нервову систему, зарядитися позитивною енергією та привести всі думки свої до ладу.

А далі присутні прийнялись до виготовлення янголів для захисників – захисників, оберегів, помічників у справах. Дітлахи виготовляли ляльки-мотанки з гарним настроєм, думками та вірою у найшвидшу перемогу України. А ще зігріли теплом своїх долонь. Це додало "янголяткам" магічної сили, яка захищатиме наших воїнів-захисників.

  

  

Переглядів: 133 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close