Головна » 2020 » Лютий » 20 » memory-тайм "Небесна Сотня. Історія нескорених "
17:25
memory-тайм "Небесна Сотня. Історія нескорених "

    Щорічно 20 лютого по всій Україні відзначається День Героїв Небесної Сотні – знак вшанування відваги, сили духу і стійкості громадян, які віддали своє життя під час Революції гідності (листопад 2013 року - лютий 2014 року), захищаючи ідеали демократії, відстоюючи права і свободи людини, європейське майбутнє України.

    У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати "Небесною Сотнею". За даними Генпрокуратури, під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 з них загинули.

    До Дня Героїв Небесної Сотні у читальному залі працівники бібліотеки спільно з керівником гуртка «Ми українці» для дітей Віньковецького БДЮТ провели memory-тайм «Небесна Сотня. Історія нескорених». 

    Декламування віршів, перегляд книг та відеосюжетів про трагічні події на Майдані, хвилина мовчання – усе це справило неабиякі враження і не залишило нікого з присутніх байдужим. Зацікавила присутніх і книжково-тематична виставка “Небесна сотня. На сторожі гідності”, яка містить документальні  книги сучасних авторів про події на Майдані, а також світлини Героїв Небесної Сотні.

Переглядів: 347 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close