Головна » 2022 » Травень » 25 » Мистецтво квілінгу
21:28
Мистецтво квілінгу

У середу, 25 травня, у нашій бібліотеці відбулась чергова арт-мастерка.
А на нашій зустрічі ми говорили про давню техніку, яка, за одними джерелами, з’явилася в Китаї після винайдення паперу, а за іншими — у Давньому Єгипті. Фактично вона документально згадана уперше в 1500 році. Це період, коли французькі та італійські черниці використовували тонкий непрозорий папір і гусяче пір’я, щоб прикрашати релігійні картини.
У Європі та Англії серед жінок вищого світу це мистецтво стало популярним лише в кінці 1600 року. Вони використовували цю екзотичну техніку для створення прикрас, а також для вишуканого декорування скриньок, кошиків, меблів, ваз, свічників та інших речей. Таким екзотичним видом мистецтва займалися тільки заможні люди.

Здогадалися, про що мова? Так, про квілінг або паперову філігрань.

Це мистецтво виготовлення вишуканих, майже мереживних виробів методом скручування у спіралі довгих і вузьких смужок паперу. І учасники нашої майстерки, після короткої бесіди та майстер-класу, спробували самі створити неповторні листівки у цій техніці. І справді, цю прекрасну техніку важко не полюбити: витончені фігурки, що нагадують старовинну філігрань, чарівність неймовірно пластичного паперу відкривають величезні можливості для творчості.
А ще, заняття об’ємним квілінгом — чудовий засіб цікаво провести вільний час, він прекрасно розвиває творчий потенціал, у цій техніці з великим задоволенням працюють і діти, і дорослі. У цьому переконались усі учасники нашої бібліотечної арт-майстерки "Мистецтво квілінгу".

      

Переглядів: 87 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close