Головна » 2018 » Жовтень » 26 » Мово українська, гордосте моя!
10:10
Мово українська, гордосте моя!

 Як гул століть, як шум віків,
Як бурі подих – рідна мова,
Вишневих ніжність пелюстків,
Сурма походу світанкова,
Неволі стогін, волі спів,
Життя духовного основа.

       25 жовтня на базі Віньковецького ліцею відбувся конкурс знавців рідної мови  «Мово українська, гордосте моя», який був ініційований Хмельницькою обласною бібліотекою для дітей імені Т.Г.Шевченка та Хмельницьким обласним об’єднанням товариства «Просвіта» імені Тараса Шевченка.  У змаганнях взяли  участь 11 учнів 7-9 класів, які із гідністю виборювали почесне звання кращого знавця рідної мови Віньковеччини та можливість представити район на обласному етапі конкурсу.
 
   З метою різностороннього і об’єктивного оцінювання учасників конкурсу та визначення переможців було створене компетентне журі, до складу якого увійшли: Староста Петро Іванович, поет, очільник районної літературної спілки «Огневежа»; Костишен Володимир Васильович, кореспондент районної газети «Сільські новини»; Побережна Любов Миколаївна, заступник директора по виховній роботі Віньковецького ліцею. 
     У рамках конкурсу було проведено 5 турі, під час яких учні відповідали на запитання бліц-вікторини, жартівливі запитання, показували рівень знань фразеологічних зворотів та українських приказок.  Відповідали конкурсанти і на попередньо підготовлені тестові завдання. Весело пройшли ігри «Пісні-перевертні», розгадування кросворду.
     Під час кожного із турів конкурсу наші юні мовознавці черговий раз довели, що вони кмітливі, можуть вразити власною ерудицією та знаннями.
 
   Але за умовами необхідно було визначити лише одного переможця. Ним став учень 8 класу Віньковецького ліцею Білоус Артем, який і отримав титул «Кращий знавець рідної мови».
    Усі учасники конкурсу біли нагородженні дипломами, а переможець – грамотою та пам’ятним подарунком.

Переглядів: 284 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close