Головна » 2018 » Березень » 27 » Стара казка на новий лад
12:31
Стара казка на новий лад

Кого і чого тільки не бачила читальна зала районної дитячої бібліотеки: тут проводять зустрічі з цікавими, творчими людьми, часто виступають члени нашої літспілки «Огневежа», відбуваються оригінальні конкурси, вшановуються люди поважного віку, з особливими потребами, багатодітні сім’ї і т.і.

Але сьогодні 27 березня, у Міжнародний день театру, в рамках проведення Всеукраїнського тижня дитячого читання, у нашій бібліотеці відбувся деб'ют лялькового театру.

Малеча старшої групи «Дзвіночок», середньої «Веселка» у супроводі своїх вихователів Т.О.Довгенко, С.Л.Путери, Г.Я.Гвоздовської, гамірною ватагою зайняли місця у імпровізованій глядацькій залі й з цікавістю розглядали декорації, що виготовили М.І.Жук, В.В.Садлій, ляльки, роботи Н.В.Любовецької, Л.В.Буймістер та керівників гуртків Віньковецького БДЮТ Л.Ф.Овсійчук, Н.А.Карасевич, Н.В.Щукіної та А.Ф.Курманського.

Після короткого вступного слова заступника директора по роботі з дітьми М.І.Жук, власне й розпочалося дійство. Артисти-ляльководи, учні Віньковецького НВК Валерія Жук (Колобок), Вероніка Швець (Баба і Лисичка), Тетяна Томак (Песик і Зайчик), Павло Коваль (Дід), Валентин Побережний (Вовк і Ведмідь) розіграли всім відому казочку «Колобок». Та, на відміну від «класики», не тільки залишили «метеного по засіку» живим, а й зробили його зіркою естради.  

Потрібно було бачити, як жваво реагувала публіка, як лякалися злого вовка, грізного ведмедя, щиро раділи неочікуваному порятунку Колобка! Хлопчики та дівчатка мали змогу, після закінчення спектаклю, ближче познайомились із ляльками, доторкнулись до них і, звичайно, зробили світлини на пам’ять.

 Не обмежившись виставою, бібліотекарі запропонували малечі кілька конкурсів на уважність і спостережливість, уміння логічно мислити та провели екскурсію бібліотекою.

Як відомо, діти запам’ятовують найбільше яскраві події, що підсвідомо формують їхні смаки, звички. Сподіваюся, вони не забудуть цю подію й стануть у майбутньому активними користувачами нашої бібліотеки, бо жоден електронний прилад не замінить живого спілкування з книгою.  

Переглядів: 405 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close