Головна » 2022 » Травень » 19 » Вишиванка DAY
17:34
Вишиванка DAY
19 травня увесь світ відзначає День вишиванки. Для нас, українців, це особливе свято, адже вишиванка – код нашої нації, символ краси та любові, незламності духу, єдності та свободи. А, особливо, в цей непростий для нас час, ще й символ єднання, боротьби та наша духовна броня.
Центральна бібліотека долучилася до відзначення Дня вишиванки на Віньковеччині, провівши яскраве бібліо-дефіле «Вишиванка DAY».
У вишитих сорочках та сукнях, представлених широкому загалу нашими активними користувачами бібліотеки та самим бібліотекарями, можливо, переплітаються традиційні мотиви різних областей України, але це не переспів здобутків попередників, а все-таки свіжий погляд сучасника на народне вбрання, його поетичне бачення національного костюма та філософське осмислення і практичне застосування в сьогоденні декоративно-ужиткового мистецтва.

Круто, що сьогоднішнє свято і наш «Вишиванка DAY» показує, що вишиванка — це не просто традиція. Це дуже яскраво, самобутньо, стильно і модно! Адже, зазвичай, ми уявляємо вишивку у червоно-чорних кольорах, а тут ми показали і побачили все різноманіття вишиванок.

Переглядів: 88 | Додав: VCRB | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close