Головна » 2024 » Квітень » 19 » Екомандрівка "Чисто там де ми"
10:53
Екомандрівка "Чисто там де ми"

    Напередодні дня  довкілля, що відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня, наші книжечки завітали до діток молодшого дошкільного віку групи "Пізнайко" Віньковецького ЗДО №1. Юні читачі слухали про мандрівку сміттевоза Гарбі, допомагали знайти дорогу до звалища та вчились сортувати відходи. Книжка про сміття розповіла на скільки важливо піклуватися про навколишнє середовище, і до чого може призвести людська байдужість.

     Свято відзначають щорічно, починаючи з 1999 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» від 6 серпня 1998 року. Передумовою стали різні громадські ініціативи, зокрема започаткованої Всеукраїнською акцією «Дерево–Життя».Свято було задумано на честь Стокгольмської конференції з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху, оскільки цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) – Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором і ідеологом всесвітнього Дня довкілля. Головна мета свята – підвищення рівня свідомості українців в питаннях, що стосуються збереження безпеки навколишнього середовища. Кожен може зробити свій внесок в збереженні природи та покращенні екологічної ситуації на нашій планеті.

Ось декілька порад від бібліотеки:

 відмовляйтеся від поліетиленових пакетів, адже це екологічно та економно - окупантів сортуємо в біорозкладні пакети;

- відмовляйтеся від одноразових пляшок та посуду - бандерівське смузі краще готувати в скляних пляшках;
будьте енергоефективними у побуті - не видавайте ворогу позиції світловими чи шумовими ефектами працюючої техніки;

- обирайте найбільш екологічній транспорт - здаємо нашим захисникам захоплені у ворога танки/бтри/літаки, щоб не псували нам екологію;
- будьте енергоефективними у побуті - не видавайте ворогу позиції світловими чи шумовими ефектами працюючої техніки;

- обирайте найбільш екологічній транспорт - здаємо нашим захисникам захоплені у ворога танки/бтри/літаки, щоб не псували нам екологію.

Переглядів: 78 | Додав: vinkivcirdb | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar
close